ua en ru

Розвідка заявляє про підготовку на Донбасі морської десантної операції РФ

Розвідка заявляє про підготовку на Донбасі морської десантної операції РФ Фото: морська піхота

Із цим пов'язують активізацію ДРГ на Маріупольському напрямку

Українська розвідка заявляє, що активізація диверсійно-розвідувальних дій на Маріупольському напрямку пов'язується з підготовкою до морської десантної операції. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

"Підтверджено посилення 9 окремого мотострілецького полку (м. Новоазовськ) 1 АК підрозділами зі складу 810 окремої бригади морської піхоти Берегових військ Чорноморського флоту РФ", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що з метою легалізації перебування російських морських піхотинців на цьому напрямку та приховування факту підготовки морської десантної операції, командування ЗС РФ здійснило низку заходів.

А саме - "12 лютого опубліковано указ т. зв. "голови ДНР" Олександра Захарченка про перейменування 9 окремого мотострілецького полку в 9 особливий мотострілецький полк морської піхоти".

Крім того, за даними розвідки, було організовано забезпечення особового складу 9 омсп елементами форми одягу, що притаманні морській піхоті (чорні берети, тільняшки, шеврони), а також нанесення відповідної символіки на бойову техніку.

Нагадаємо, раніше українська розвідка заявила про загибель 3 і поранення 5 військових РФ під Маріуполем протягом минулої доби.