ua en ru

Російський "Прогрес" успішно пристикувався до МКС

Російський "Прогрес" успішно пристикувався до МКС Фото: "Прогрес" успішно пристикувався до МКС

Транспортний корабель доставив на МКС більше 2 тонн вантажів

Російський транспортний вантажний корабель "Прогрес М-28М" сьогодні, 5 липня, пристикувався до стикувального відсіку російського сегменту Міжнародної космічної станції (МКС). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Роскосмосу.

"Сьогодні, 5 липня 2015 року, о 10:11 мск транспортний вантажний корабель (ТГК) "Прогрес М-28М" пристикувався до стикувального відсіку ПІРС російського сегмента МКС", - йдеться в повідомленні.

"Прогрес" доставив на МКС більше 2 тонн вантажів, у тому числі кисень, паливо, обладнання для наукових експериментів і видаткове обладнання, а також контейнери з їжею і водою, посилки для екіпажу.

Нагадаємо, "Прогрес М-28М" запустили з космодрому Байконур 3 липня.

Російський космічний корабель "Прогрес М-27М" 8 травня близько 5:04 згорів у щільних шарах атмосфери Землі над Тихим океаном. У зв'язку з аварією запуски кораблів тимчасово призупинили.

Крім того, в кінці червня аварії зазнав американський вантажний корабель, який повинен був доставити продукти на МКС. Ракета Falcon 9 розпалася на частини незабаром після запуску. Після цього у NASA заявили, що продуктів на МКС вистачає, і голод космонавтам не загрожує.