ua en ru

Вперше після аварії з Байконура запустили російський "Прогрес"

Вперше після аварії з Байконура запустили російський "Прогрес" Фото: російський "Прогрес"

Протягом двох діб очікується стиковка "Прогресу" з МКС

У Казахстані з космодрому Байконур сьогодні, 3 липня, стартувала ракета-носій "Союз-У" з вантажним кораблем "Прогрес М-28М". Про це повідомляє ВВС.

Як повідомляється, запуск ракети транслювався в прямому ефірі і став першим запуском космічного корабля "Прогрес М-28М" до Міжнародної космічної станції (МКС) з моменту аварії, що сталася в кінці квітня.

"На кораблі перебуває майже 2,5 т вантажу для МКС, в тому числі провізія, яку космонавтам після аварії його попередника довелося економити. Крім того, "Прогрес" везе на МКС кисень, паливо і різне обладнання", - йдеться в повідомленні.

Як йдеться у повідомленні, в даний час корабель уже вийшов на орбіту. Протягом двох діб очікується його стиковка зі станцією.

Нагадаємо, попередній вантажний корабель "Прогрес" запускали до МКС 28 квітня. Російський космічний корабель "Прогрес М-27М" 8 травня, близько 5:04 згорів у щільних шарах атмосфери Землі над Тихим океаном. В зв'язку з аварією запуски кораблів тимчасово призупинили.

Крім того, в кінці червня аварії зазнав американський вантажний корабель, який повинен був доставити продукти на МКС. Ракета Falcon 9 розпалася на частини незабаром після запуску. Після цього в NASA заявили, що продуктів на МКС вистачає і голод космонавтам не загрожує.