ua en ru

Російські власті можуть пом'якшити санкції проти турецьких забудовників

Російські власті можуть пом'якшити санкції проти турецьких забудовників Фото: Володимир Путін

Великі будівельні компанії зможуть залишитися в РФ за умови, що створять спільні підприємства з російськими партнерами

Російські власті готові пом'якшити санкції стосовно працюючих у країні будівельних компаній, заснованих громадянами Туреччини, із-за ризику недостроить спортивні об'єкти до чемпіонату світу з футболу-2018. Про це пише газета "Коммерсантъ" з посиланням на одного з федеральних чиновників.

За словами одного з федеральних чиновників, великі підрядні компанії можуть залишитися в Росії за умови, що створять спільні підприємства з російськими партнерами, яким буде належати не менше 75% плюс одна акція.

Інший чиновник у федеральному уряді уточнює, що такі СП доведеться створювати компаній, що претендують на комерційні і державні контракти, що укладаються після 30 листопада 2015 року.

Механізми по створенню турецькими забудовниками СП з російськими партнерами поки ніяк не формалізовані, уточнює один із співрозмовників видання. За його даними, це стане можливим після того, як буде підписаний розроблений Мінекономрозвитку проект постанови, де описуються правила відбору виконуваних в РФ турецькими контрагентами контрактів, щодо яких не застосовуються спеціальні заходи.

Нагадаємо, 28 листопада президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки".

Санкції щодо Турецької Республіки були поширені після того, як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24 на кордоні з Сирією.