ua en ru

Росіян закликали відмовитися від турецького одягу

Росіян закликали відмовитися від турецького одягу Фото: текстильний ринок у Росії (Facebook / tvrain)

Утриматися від закупівель текстильники порекомендували на час "розглядів інциденту з літаком Су-24"

Асоціація текстильників Росії направила лист до уряду РФ, у якому попросила росіян відмовитися від закупівель виробів текстильної та легкої промисловості з Туреччини. Про це з посиланням на прес-реліз асоціації повідомляє телеканал "Дождь".

Відмовитися від закупівель порекомендували на час "розглядів інциденту з літаком Су-24".

При цьому президент російської асоціації текстильників Шамхал Ільдаров запропонував у цей період ввести санкції на вироби текстильної та легкої промисловості з Туреччини.

"Сьогодні імпорт з Туреччини сягнув 7 млрд доларів. Проста арифметика підтверджує - близько 2,5 млрд доларів з них іде на заробітну плату громадян Туреччини, близько 400 млн доларів щорічно йде до бюджету країни у якості податків, 1 млн осіб працевлаштовується", - зазначив Ільдаров.

На його думку, тоді як російській промисловості потрібна підтримка, а людям - робота, не варто "працевлаштовувати до 3% населення Туреччини".

Нагадаємо, російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецькими військовими 24 листопада. Президент Туреччини сказав, що це сталося після десяти попереджень, і літак опинився в повітряному просторі Туреччини. У Міноборони РФ це спростовують, стверджуючи, що літак знаходився на території Сирії.

В результаті падіння Су-24 загинув один пілот, іншого вдалося врятувати. Також загинув контрактник, який знаходився у вертольоті Мі-8. Вертоліт вилетів рятувати Су-24, проте був підбитий на території Сирії.

Як повідомлялося, штурман російського бомбардувальника, котрий вижив, заявив, що Туреччина не попереджала про порушення повітряного простору.

Зазначимо, що в серпні Федеральна митна служба РФ запропонувала ввести кримінальне покарання за ввезення санкційних продуктів, а Асоціація текстильників Росії закликала знищувати незаконно ввезений брендовий одяг із країн Євросоюзу.