ua en ru

В РФ за ввезення санкційних продуктів пропонують ввести кримінальну відповідальність

В РФ за ввезення санкційних продуктів пропонують ввести кримінальну відповідальність Фото: Знищення санкційних продуктів в РФ

Щоб узаконити покарання, заборонену продукцію потрібно віднести до стратегічно важливих товарів

Федеральна митна служба Россійской Федерації (РФ) запропонувала ввести кримінальне покарання за ввезення санкційних продуктів. Проект постанови уряду на цю тему опублікований на федеральному порталі проектів нормативних правових актів РФ, передає РБК.

Повідомляється, що для того, щоб узаконити покарання, заборонену продукцію потрібно віднести до стратегічно важливих товарів.

"Після того як заборонені продукти будуть віднесені до категорії стратегічно важливих, порушення правил їх ввезення буде підпадати під дію статті 226.1 Кримінального кодексу. Стаття регламентує покарання за незаконне переміщення - контрабанду - через митний кордон Митного союзу в рамках ЄврАзЕС або державний кордон Російської Федерації сильнодіючих, отруйних, отруйних, вибухових, радіоактивних речовин, радіаційних джерел, ядерних матеріалів, вогнепальної зброї та інших матеріалів", - йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, глава Асоціації Текстильників Росії Шамхал Ільдар звернувся до Президента РФ Володимира Путіна з ініціативою знищувати незаконно ввезений брендовий одяг з країн Європейського союзу.

Раніше повідомлялося, що в Росії санкційні продукти будуть знищувати щодня.