ua en ru

Росія збільшує озброєння на суверенній території Грузії, - Маргвелашвілі

Росія збільшує озброєння на суверенній території Грузії, - Маргвелашвілі Фото: Георгій Маргвелашвілі (flickr.com nato)

Маргвелашвілі заявив, що з перших днів незалежності Грузія стоїть перед серйозними викликами з боку РФ

Російська Федрация збільшує озброєння на суверенній території Грузії. Про це заявив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі в ході конференції з оборони і безпеки Грузії в Батумі, повідомляє "Грузія Online".

Так, за словами Маргвелашвілі, з перших днів незалежності Грузія стоїть перед серйозними викликами, які від самого початку виходили з боку Російської Федерації.

"Російська Федерація на суверенній території Грузії збільшує як озброєння, так і порушує права наших громадян, обмежує свободу їхнього пересування, обмежує їм такі гуманітарні можливості, як доступ до освіти і охорони здоров'я. Обмежує стосунки між громадами і здійснює це фактично щодня, так як продовжує встановлювати нові обмеження, проводить нові розділові лінії на нашій території, а також обмежує ті перехідні пункти, що існують між головною територією і окупованими регіонами Грузії", - заявив Маргвелашвілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Маргвелашвілі закликав підсилити обороноздатність країни через дії Російської Федерації.