ua en ru

Президент Грузії закликав посилити обороноздатність країни через дії РФ

Президент Грузії закликав посилити обороноздатність країни через дії РФ Фото: Георгій Маргвелашвілі (president.gov.ua)

Маргвелашвілі заявив, що Грузія "обрала стратегічне терпіння по відношенню до Росії"

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі закликав посилити обороноздатність країни через дії Російської Федерації. Про це він заявив у ході виступу на конференції з оборони і безпеки Грузії в Батумі, повідомляє "Грузія Online".

"Як би не було важко, ми не повинні піддаватися на провокації Росії", - заявив він, зазначивши, що Грузія "обрала стратегічне терпіння по відношенню до Росії".

Зокрема, Маргвелашвілі заявив, що Грузія не повинна піддаватися на провокації Росії, разом з тим, Грузія повинна посилити свої збройні сили.

"Ми не повинні піддаватися на провокації Росії, які, як виявилося, є одним з механізмів політики Росії. Паралельно ми повинні збільшити і поглибити демократичний хід в країні, щоб не припинити процеси інтеграції в Європу і НАТО. Грузія обов'язково повинна посилити свої збройні сили, і ми здійснюємо це. Грузинські збройні сили в результаті успішних реформ і розвитку на кожному етапі переходять на більш високу ступінь, як з точки зору сумісності з нашою стратегічною метою, НАТО, так і з точки зору обороноздатності нашої країни", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Міністерства оборони Грузії Леван Ізорія вважає навчання військовослужбовців російської військової бази в Абхазії порушенням норм міжнародного права.