ua en ru

Росія встановлює протипіхотні міни вздовж оборонних ліній на Донбасі, - Британія

Росія встановлює протипіхотні міни вздовж оборонних ліній на Донбасі, - Британія Фото: Росія встановлює протипіхотні міни вздовж оборонних ліній на Донбасі (Getty Images)

Російські військові встановлюють протипіхотні міни для захисту та обмеження свободи пересування вздовж своїх оборонних ліній на Донбасі. Ці міни здатні призвести до масових жертв як серед військових, так і серед місцевого цивільного населення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

У відомстві заявляють, що окупанти в Донецьку і Краматорську з великою ймовірністю намагалися використовувати розкидані протипіхотні міни ПФМ-1 і ПФМ-1С. Зазвичай так звані "міни-метелики", міни серії ПФМ-1 є глибоко суперечливою зброєю невибіркової дії.

"Міни ПФМ-1 з руйнівним ефектом були використані в радянсько-афганській війні, де вони, як стверджується, покалічили велику кількість дітей, які прийняли їх за Іграшки", - йдеться в повідомленні.

У британській розвідці вважають, що радянські запаси, використовувані Росією, з часом зіпсувалися і тепер є вкрай ненадійними і непередбачуваними.

"Це становить загрозу як для місцевого населення, так і для гуманітарних операцій з розмінування", - підкреслили в Міноборони Британії.