ua en ru

Росія зараз намагається дискредитувати місію ОБСЄ в Україні, - Чалий

Росія зараз намагається дискредитувати місію ОБСЄ в Україні, - Чалий
Росія зараз намагається дискредитувати роботу місії ОБСЄ в Україні.

Росія зараз намагається дискредитувати роботу місії ОБСЄ в Україні. Про це заявив заступника глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий в ефірі "Шустер Live".

"Стосовно ОБСЄ. На днях - це до речі свідчення ролі ОБСЕ - мирний план, який Україна все таки довела, що вона його дотримується, і цей мирний план руйнує не Україна... Так от на днях була просто інформаційна спецоперація для того, щоб показати, що ОБСЕ виконувала якісь іншу роль (на Донбасі, - ред.). Дивна ситуація - спочатку Росія грала в ОБСЕ, тому що там великий вплив Росії, а в той момент, коли всім очевидно, що ця гра ні до чого не приводить, вже намагається дискредитувати ОБСЄ , роботу тут", - заявив Чалий.

"Ми самі критикували ОБСЕ за не достатню динамічність, але зараз я б подякував за те, що вони роблять свою роботу", - додав заступника глави АПУ.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко заявив, що місія ОБСЄ здійснює вкрай важливу і дуже небезпечну місію по забезпеченню режиму припинення вогню на території АТО.