ua en ru

Росія реалізує в Україні сценарій "повзучої агресії", - СБУ

Росія реалізує в Україні сценарій "повзучої агресії", - СБУ Фото: Василь Грицак (ssu.gov.ua)

За словами Грицака, протидіяти гібридній війні потрібно застосовуючи потужні контратакувальні дії

Україна виступає полігоном, де Російська Федерація (РФ) випробує знаряддя і тактику гібридної агресії, які потім застосовує для дестабілізації ситуації в Сполучених Штатах Америки (США) та країнах Євросоюзу. Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає РБК-Україна

За його словами, крім збройного протистояння на Донбасі гібридна війна охоплює й інші сфери життя українського суспільства: політичну, економічну, інформаційну, релігійну.

"Україна - полігон, де РФ випробує знаряддя і тактику гібридної агресії, які потім застосовує для дестабілізації ситуації в США та країнах ЄС", - зазначив Грицак і додав, що "увесь цивілізований світ має створити єдиний фронт у протидії російській гібридній агресії".

"Нам потрібні правові механізми, які однаково ефективно блокували б поширення російської брехні і у Великобританії, і у Німеччині, і в Україні. Протидія у гібридній війні ‒ це не лише ефективна оборона, а й потужні контратакувальні дії. Бо найжахливіше для Кремля не лише оприлюднення його злочинів перед світовим співтовариством, але й донесення правди про справжній стан речей пересічним російським громадянам", - додав очільник СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України фіксує активізацію діяльності російських спецслужб в Україні.

Також РБК-Україна писало, що Росія використовує майданчик ОБСЄ для проведення "гібридної війни".