ua en ru

РФ намагається використовувати платформу ОБСЄ для гібридної війни, - Мінінформполітики

РФ намагається використовувати платформу ОБСЄ для гібридної війни, - Мінінформполітики Фото: Еміне Джапарова (mip.gov.ua)

Російські пропагандисти намагаються використовувати для гібридної війни платформу OSCE HDIM

Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова у своєму виступі на конференції Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявила, що Росія використовує майданчик ОБСЄ для проведення "гібридної війни". Про це повідомляє прес-служба відомства.

У ході виступу Джапарова звернула увагу на те, що російські пропагандисти намагаються використовувати для гібридної війни навіть платформу OSCE HDIM.

"Коли платформу неналежним чином використовують фінансовані колишніми українськими міністрами-утікачами неурядові організації для просування прокремлівського наративу, ми маємо називати це гібридною війною, у якій демократичні інструменти застосовують проти демократій, а свобода слова перетворюється на свободу брехні або вибіркової правди", - заявила вона

Джепарова додала, що Росія витрачає "мільйони доларів для створення паралельної реальності".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними розслідування телепрограми FAKT, внутрішні документи СММ ОБСЄ в Україні, ймовірно, потрапили до російських спецслужб. Раніше короткий опис результатів розслідування було опубліковано на сайті телерадиовещателя Mitteldeutscher Rundfunk.

Зокрема, у розпорядженні німецьких журналістів опинилася копія цифрового носія, яка містить внутрішні звіти місії про події на непідконтрольних Києву районах Донбасу. Крім цього, там є дані про комунікації заступника голови СММ Олександра Хуга. Також носій містить міні-досьє на членів місії, де описані риси характеру, схильність до вживання алкоголю, фінансовий стан, переваги щодо жінок тощо.