ua en ru

СБУ фіксує активізацію діяльності російських спецслужб в Україні

СБУ фіксує активізацію діяльності російських спецслужб в Україні Фото: СБУ (facebook.com)

Служба безпеки попередила проведення провокаційної акції в Києві

Служба безпеки України (СБУ) фіксує активізацію діяльності російських спецслужб в Україні. Про це на брифінгу щодо протидії спробам РФ дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в Україні повідомив замглави СБУ Віктор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фіксується активізація діяльності спецслужб РФ в Україні. Попереджено проведення провокаційної акції в Києві. Акція була ініційована Юрієм Котом біля посольсва РФ в Києві. За задумом, необхідно було ініціювати сутички і ця картинка мала бути трансльована по світу", - розказав він.

За його словами, було проведено 11 обшуків, в тому числі в партіі "Руські українці".

"А також попереджено акцію "День залежності". Вилучено переписки, що підтверджують фінансування даної вказівки. Лідер угрупування Сергій Хижняк мав організувати провокаційну акцію. Акція була оцінена в три тисячі доларів. Організаторів затримано і допитано. Вилучено відповідну документацію", - додав він.

Нагадаємо, у Запорізькій області співробітники Служби безпеки України блокували спроби спецслужб Російської Федерації дестабілізувати ситуацію в Україні через кримінальні угруповання, які підконтрольні російським "злодіям в законі".

Також РБК-Україна писало, що Росія використовує майданчик ОБСЄ для проведення "гібридної війни".