ua en ru

Росія розміщує єврооблігації на 7 млрд дол. трьома траншами при попиті вище 17 млрд дол., - джерело

Росія розміщує єврооблігації на 7 млрд дол трьома траншами при попиті вище 17 млрд дол., розширивши орієнтир прибутковості по п'ятирічних паперів до 230-235 базисних пунктів премії до US Treasuries і десятирічним - до 240-245 базисних пунктів, і знизивши по тридцятирічним до 250 -255 базисних пункту. Про це з посиланням на джерела у фінансових колах повідомляє Reuters.

Спочатку орієнтир прибутковості п'ятирічного траншу становив близько 235 базисних пунктів премії до US Treasuries, десятирічного - близько 245 базисних пунктів премії, тридцятирічного - 265 базисних пунктів. На середину дня попит оцінювався в 10 млрд дол

Попит на євробонди перевищив 17 млрд дол, і більшою популярністю в інвесторів користуються більше "довга" папір, сказав джерело.

Очікується, що п'ятирічна і десятирічна папери будуть об'ємом по 2 млрд дол, а тридцятирічна - 3 млрд дол Таким чином Росія за одну операцію може вибрати весь ліміт, відведених їй запозичень на зовнішніх ринках цього року - 7 млрд дол.

Росія вибрала організаторами випуску два російські і три іноземних банку: ВТБ, Ощадбанк, Citi, Deutsche Bank, BNP Paribas. Прайсинг паперів очікується в середу.

Аналітики передрікали високий інтерес інвесторів до паперів РФ, які передбачають премію до суверенних євробондів інших країн, що розвиваються.

Нагадаємо, учора з посиланням на три джерела у фінансових колах Reuters повідомив, що Росія планує розмістити три транші єврооблігацій у доларах США: терміном обігу 5 років, 10 років і 30 років.