ua en ru

Росія розраховувала на проведення дострокових парламентських виборів в Україні, - СБУ

Росія розраховувала на проведення дострокових парламентських виборів в Україні, - СБУ Фото: СБУ повідомила про плани РФ щодо України

Для цього Росія хотіла використати ефективність ряду українських громадський організацій

Організатори деяких масових акцій виїжджали на територію Російської Федерації для отримання інструкцій і засобів, необхідних для дестабілізації ситуації в Україні. Про це сьогодні під час брифінгу заявив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спецслужби зафіксували окремі виїзди за межі України, а саме в РФ організаторів цих акцій для отримання як фінансування, так і конкретних інструкцій і деталізації того, що є в мережі Інтернет, у тому числі у так званому плані" Шатун ", - заявив Дублик.

За його словами, РФ розраховує на ефективність використання наосліп активності ряду громадських організацій, які будуть проводити масові акції на території України.

"Метою плану же є внутрішня дестабілізація. Це організація дострокових парламентських виборів у нашій державі з метою приведення до влади і посилення проросійських сил у новому парламенті та виключно з перспективою ревізії європейського курсу і зміни зовнішнього політичного вектора нашої держави ... Старт зазначених активних дій запланований на 15 листопада з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників ", - зазначив Дублик.

За його словами, масивна інформація, вилучена з поштової скриньки радника президента РФ Владислава Суркова свідчить про початок здійснення плану з дестабілізації ситуації в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ готувала масштабну дестабілізацію ситуації в Україні з 15 листопада.