ua en ru

Росія намагається прискорити доставку зброї і боєприпасів в ДНР/ЛНР, - Тимчук

Росія намагається прискорити доставку зброї і боєприпасів в ДНР/ЛНР, - Тимчук Фото: російські військові побудували артилерійський склад біля кордону з України

Росія обладнає біля українського кордону артилерійські склади і бази зберігання

Росія має намір прискорити доставку зброї і боєприпасів бойовикам на окуповані території Донбасу. Для цього російське командування обладнає біля кордону з Україною артилерійські склади і бази зберігання. Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Намагаючись прискорити доставку зброї і боєприпасів на тимчасово окуповані території Донбасу, російське командування обладнує поблизу державного кордону України в Ростовській області (РФ) нові артилерійські склади і бази зберігання", - написав Тимчук.

За його словами, в районі н. п.Філіпєнков (хутір в Кам'янському районі Ростовської області) російські війська обладнали склад ракетно-артилерійського озброєння. Доставку боєприпасів з цього складу на територію Донбасу планується здійснювати через обладнану в цьому районі понтонно-мостову переправу через річку Сіверський Донець.

Робота даної переправи забезпечить російському командуванню можливість приховано (в обхід великих населених пунктів) і в найкоротші терміни доставляти озброєння і техніку для "2 АК ЛНР", додав Тимчук.

Нагадаємо, в самопроголошеній "Донецькій народній республіці" поширюються чутки про нібито усунення ватажка ДНР Олександра Захарченка на початку літа.