ua en ru

Росія продовжує утримувати 80 тисяч військових біля кордону України, - Хомчак

Росія продовжує утримувати 80 тисяч військових біля кордону України, - Хомчак Фото: Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Російська Федерація, попри заяви про відведення військ, продовжує утримувати близько 80 тисяч військових біля різних ділянок кордону з Україною. За оцінками Збройних сил України, така кількість військових вистачить Росії для наступу на Україну.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак, передає прес-служба Міністерства оборони України.

"Попри заяву міністра оборони РФ про повернення військ в місця постійної дислокації, Росія продовжує утримувати близько 80 тисяч особового складу і значну кількість озброєння і військової техніки біля різних ділянок кордону з Україною", - заявив він.

За словами Хомчака, в Азово-Чорноморському регіоні продовжують перебувати кораблі і катери, перекинуті на посилення російського угруповання з Північного флоту і Каспійської флотилії.

"За нашими оцінками, згадане дозволяє Росії швидко наростити наступальні здібності угруповань своїх збройних сил для здійснення наступальних дій проти України", - підкреслив він.