ua en ru

Росія постачає до Сирії паливо в обхід санкцій ЄС, - Reuters

Росія постачає до Сирії паливо в обхід санкцій ЄС, - Reuters Фото: за один-два тижні танкери доставили в Сирію 20 тис. тонн авіаційного палива

Мінімум два корабля під російськими прапорами здійснили постачання палива через Кіпр

Російська Федерація контрабандою поставляє в Сирію через територіальні води Європейського союзу паливо для реактивних двигунів. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело в розвідці однієї з країн ЄС.

Москва підтримує військові запаси для здійснення авіаударів на підтримку урядової армії Башара Асада.

За словами джерела, щонайменше два корабля під російськими прапорами здійснили поставки через Кіпр.

Наголошується, що постачання різко зросли в жовтні: за один-два тижні танкери доставили в Сирію 20 тис. тонн авіаційного палива на суму близько 9 млн доларів.

"Постачання палива зіграли важливу роль у підтримці російських авіаударів у регіоні. Це вказує на нарощування Росією ресурсів, необхідних для підтримки військової операції і амбіцій в Сирії", - відзначило джерело.

Інше джерело також підтвердило інформацію про те, що російські кораблі заходили в порти Греції та Кіпру перед тим, як доставити паливо в Сирію.

Крім того, за інформацією консультанта розвідки по Середземномор'ю однієї з країн ЄС, паливо призначалося для російських і сирійських військових.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійський уряд відкинуло план ООН по перемир'ю в Алеппо.