ua en ru

Джерело: Росія відмовилася від участі в січневій сесії ПАРЄ

Джерело: Росія відмовилася від участі в січневій сесії ПАРЄ Фото: ПАРЄ

Офіційну заяву сьогодні зробить голова Держдуми РФ Сергій Наришкін

Делегація Росії не поїде до Страсбурга на зимову сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), так як немає гарантій, що їй повернуть повноваження. Про це повідомляє РБК з посиланням на джерела в Держдумі РФ та Раді Федерації.

Заяву з приводу ставлення Росії до роботі ПАРЄ сьогодні, після засідання Ради Думи, зробить голова Держдуми Сергій Наришкін. Заяву готує група, яку очолює керівник апарату Держдуми Джахан Поллыева.

Джерело близьке до керівництва Ради Федерації підкреслило, що рішення про неучасть остаточне, і воно було прийнято керівниками обох палат парламенту за підтримки всіх фракцій.

"Дискусія про російську участь розгорнулася на п'ятничному засіданні Радбезу, в ній брали участь обидва спікера. МЗС виступив з доповіддю, в якій представив кілька варіантів, серед яких варіанти не їхати взагалі або їхати, але в неповному складі. Однак немає гарантії, що Росії повернуть повноваження, яких вона позбавлена в ПАРЄ. Ми не хочемо їхати до Страсбурга, щоб отримати чергові політичні ляпаси", - заявив співрозмовник.

У той же час, розглядається варіант, що якщо 25 січня асамблея поверне Росії повноваження, то частина делегації все ж з'явиться в Страсбурзі в цю сесію.

Зазначимо, сесія ПАРЄ почнеться в Страсбурзі через тиждень, 25 січня.

Нагадаємо, 24 червня 2015 року ПАРЄ продовжила до січня 2016 року санкції проти делегації Російської Федерації, прийняті 29 січня 2015 року.