ua en ru

Росія оприлюднила "чорний список" громадян Литви

Росія оприлюднила "чорний список" громадян Литви Фото: Раса Якилайтене (facebook.com)

Росія заборонила в'їзд на свою територію для ряду литовських діячів

У Вільнюсі отримали список громадян Литви, яких РФ оголосила нев'їзними. Про це заявила прес-секретар МЗС Литви Раса Якилайтене, передає Delfi.lt.

Зокрема, за її словами, був отриманий список громадян Литви, яких Москва оголосила нев'їзними, кожного, хто внесений в список, литовські влади проінформують індивідуально.

За інформацією видання, в цей список, зокрема, потрапив журналіст Римвидас Валатка. Він заявив, що це найвища оцінка в його житті.

Про потрапляння у список також повідомив журналіст Андрюс Тапинас.

"Прощай, Сибір. Прощайте, Байкал і Нижній Тагіл. Прощай, відпустка у Геленджику і Криму, прощайте, Красноярськ і Челябінськ. Я потрапив у російський список і 5 років не зможу в'їхати на територію Росії. Реально ні за що. Жодного поганого слова на адресу Кремля - і нате", - сказав Тапинас.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, глави міністерства внутрішніх справ та Департаменту міграції Литви підписали укази, згідно з якими в Литву заборонений в'їзд 44 громадянам Російської Федерації (РФ).

Повідомляється, що глава МВС Литви Эймутис Мисюнас доповнив литовський список Магнітського 21 прізвищем, зараз у ньому 70 чоловік.