ua en ru

Росія знецінює ідею миротворців на Донбасі, - Айвазовська

Росія знецінює ідею миротворців на Донбасі, - Айвазовська Фото: Ольга Айвазовська (facebook.com/olga.ajvazovska)

На її думку, Україні варто запропонувати свій проект резолюції

Президент Російської Федерації Володимир Путін намагається знецінити ідею направлення миротворців на окупований Донбас, перехопивши ініціативу України. Про це повідомила координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська Facebook.

"Політична заява Путіна про доручення та підготовки проекту резолюції РБ ООН щодо миротворців на Донбасі - спроба не стільки перехопити ініціативу в Україні, скільки девальвувати саму ідею. Навіть не між рядків, а прямо окупант говорить про охоронців для спостерігачів СММ ОБСЄ з функціоналом, який не зачіпає потреби та інтереси мирного населення, розташування їх на лінії зіткнення тощо. З часом, звичайно, виявиться, що і повинні бути миротворцями у переважної чисельності росіяни, на думку РФ буде цілком логічним кроком", - написала вона.

Айвазовська наголосила, що Україні варто запропонувати не тільки свій проект резолюції, мобілізуючи всіх партнерів в РБ ООН, а й використовувати цю ініціативу для нав'язування власної порядку денного.

Вона зазначила, що в Молдові від РФ не можуть позбутися навіть після рішення Конституційного суду цієї країни про невідповідність основному закону присутності "миротворців". 11% території країни окуповано і цей "баланс" активно підтримується більше 20 років росіянами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін заявив що РФ внесе в РБ ООН резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на окупованому Донбасі для забезпечення безпеки працівників ОБСЄ.