ua en ru

Росія хоче обмінятися з США гарантіями про невтручання в справи один одного

Росія хоче обмінятися з США гарантіями про невтручання в справи один одного Фото: У МЗС РФ запропонували обмінятися з США гарантіями невтручання (wikimedia.by)

МЗС Росії пропонує США відновити профільний діалог щодо запобігання кіберзагроз. "Перезавантаження" за цим напрямком включає обмін гарантіями про невтручання в справи один одного.

Пропозиція передбачає глобальну домовленість про ненанесення першими удару з використанням інформаційних і комунікаційних технологій.

"Суть російської ініціативи зводиться до прийняття комплексу практичних заходів з перезавантаження двосторонніх відносин у сфері використання інформаційних і комунікаційних технологій", - заявили в МЗС РФ.

Відомство вважає, що одним з перших кроків у вірному напрямку могла б стати реакція Вашингтона на пропозицію президента Росії Володимира Путіна про відновлення діалогу у сфері міжнародної інформаційної безпеки.

Президент РФ Володимир Путін 25 Вересня 2020 року виступив з низкою пропозицій для відновлення російсько-американського співробітництва в галузі міжнародної інформаційної безпеки. Серед іншого він також пропонував обмін гарантіями про невтручання в справи один одного.

У жовтні помічник генерального прокурора США з національної безпеки Джон Демерс назвав ініціативу Кремля не більше ніж брехливою риторикою.