ua en ru

Росія не хоче зайвих очей "на землі": Резніков про блокування прикордонної місії ОБСЄ

Росія не хоче зайвих очей "на землі": Резніков про блокування прикордонної місії ОБСЄ Фото: Олексій Резніков, віце-прем'єр з питань реінтеграції (wikipedia)

Віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков відреагував на рішення Росії не продовжувати прикордонну місію ОБСЄ. За його словами, це свідчить про те, що Москва не прагне миру на Донбасі.

Про це йдеться в коментарі міністра для РБК-Україна.

"Це лише підкреслює, що дії абсолютно свідомі. Росія не прагне миру. І не хоче мати зайві очі "на землі", які фіксують порушення домовленостей і злочини. Це свідчить лише про одне - приховувати реальну ситуацію на окупованій частині Донецької та Луганської областей стає все складніше", - пояснив він.

Резніков зазначив, що ліквідація спостережної місії ОБСЄ на неконтрольованій ділянці україно-російського кордону може призвести до збільшення поставок з Росії зброї та боєприпасів на окупований Донбас.

"Ліквідація спостереження може призвести до збільшення поставок з Росії зброї та боєприпасів до тимчасово окупованих районів України. Кремль фактично знову погрожує ескалацією", - наголосив міністр.

Віце-прем'єр також додав, що Росія своїми діями порушує мінські домовленості, оскільки в них прописані постійний діючий моніторинг та верифікація з боку ОБСЄ державного кордону між Україною та Росією.

"Якщо б подібне зробили ми, усі російські офіційні особи і пропагандисти вже б розповідали "що Україна вийшла з "Мінську". Отже, є усі підстави запитати у російської сторони - чи означає цей крок вихід з переговорів? Ми обов’язково звернемо на це увагу Німеччини та Франції як країн-посередників", - сказав він.