ua en ru

Росія хоче дестабілізувати архітектуру європейської безпеки, - глава МЗС Польщі

Росія хоче дестабілізувати архітектуру європейської безпеки, - глава МЗС Польщі Фото: Вітольд Ващиковський

Ващиковський зазначив, що чим більше країн приєднається до НАТО, тим вище буде безпека Альянсу

Російська Федерація хоче дестабілізувати архітектуру європейської безпеки. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє "Польське радіо".

"Росія, непередбачувана ядерна наддержава, хоче дестабілізувати всю архітектуру європейської безпеки", - заявив він, зазначивши, що збільшення військових витрат Росією і її агресивна зовнішня політика, особливо на сході України, свідчать про те, що РФ має намір підірвати існуючу політику безпеки.


Крім того, повідомляється, що, на думку Ващиковського, під час саміту НАТО в Уельсі були зроблені лише попередні заходи з підготовки Альянсу до "нової реальності", з якою зіткнулися союзники після анексії РФ Криму та початку військових дій на Донбасі.

"Ми не повинні чекати, поки Росія в черговий раз вирішить порушити європейський порядок, як це сталося у випадку з Грузією і Україною...Разом ми зможемо більш ефективно реагувати на виклики, пов'язані з Росією, які будуть безпосередньо впливати на європейські інтереси в Балтійському регіоні", - підкреслив міністр, додавши, що Польща, Фінляндія та Швеція однаково оцінюють рівень безпеки у Балтійському регіоні.

Також Ващиковський зазначив, що чим більше країн приєднається до НАТО, тим вище буде безпека Альянсу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща отримала згоду НАТО на розміщення контингенту на своїй території.