ua en ru

Росія готує зрив міжнародної місії миротворців на Донбасі, - розвідка

Росія готує зрив міжнародної місії миротворців на Донбасі, - розвідка Фото: РФ готується зірвати місію миротворців на Донбасі (flickr.com/ministryofdefenceua)

Росія на кордоні біля України проводить підготовку "казачьих организаций"

Російська Федерація (РФ) готує зрив розгортання на тимчасово окупованих територіях міжнародної миротворчої місії на Донбасі. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передає прес-центр Міноборони.

"Керівництво РФ активізувало підготовку до зриву розгортання на тимчасово окупованих територіях Донбасу міжнародної миротворчої місії. На полігонах ЗС (Збройних сил) РФ, розташованих у прикордонних з Україною областях, здійснюється прихована підготовка т.зв. загонів "русских казачьих организаций" для подальшого направлення на тимчасово окуповані території сходу України", - йдеться у повідомленні.

Розвідка також встановила, що основна спрямованість підготовки т.зв. "казачьих подразделений" свідчить про можливість їх залучення до заходів з придушення акцій громадської непокори на тимчасово окупованих територіях, у т.ч. шляхом дискредитації виступів місцевого населення невдоволеного російською окупацією.

"Серед інших основних напрямів підготовки цих "казаков" є напрацювання ними спроможностей з організації та проведення провокаційних антиукраїнських заходів для створення ілюзії зростання кількості прихильників т.зв. "ідеї руського мира" на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей", - повідомили в Міноборони.

Нагадаємо, 12 березня 2018 року українська розвідка повідомила, що окупаційна "влада" на непідконтрольній території Донбасу проводить примусову мобілізацію населення, зокрема з числа "військовослужбовців запасу".

Раніше стало відомо, що у військовослужбовців Російської Федерації на окупованому Донбасі вилучають документи, які можуть вказувати на їх російське громадянство.