ua en ru

Бойовики на Донбасі примусово проводять мобілізацію населення, - ГУР

Бойовики на Донбасі примусово проводять мобілізацію населення, - ГУР Фото: бойовики "ДНР" (YouTube/screenshot)

Осіб, що не бажать брати участь у мобілізації, погрожують звільнити

Окупаційна влада на непідконтрольній території Донбасу проводить примусову мобілізацію населення, зокрема з числа "військовослужбовців запасу". Про це повідомили у Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, передає прес-служба Міноборони.

"Зокрема, за розпорядженням командування російських окупаційних військ місцеві мешканці з числа військовослужбовців запасу з 12 березня ц.р. залучатимуться до проведення на базі т.зв. підрозділів АК додаткових зборів з терміном не менше трьох тижнів", - повідомили у розвідці.

Крім того, керівники "державних підприємств" зобов’язані відправляти для участі у зазначених заходах не менше 10 % працівників від штатної чисельності підприємств. Осіб, які заявляють про непридатність для проходження зборів за станом здоров’я, попереджають про звільнення з роботи.

"Проведення примусових мобілізаційних заходів призводить до зростання побоювань серед місцевого населення, що особи, які пройдуть підготовку під час зборів, будуть вимушені брати участь у бойових діях у майбутньому. Загальний масштаб зазначених заходів на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, їх синхронність за часом та координованість за змістом є беззаперечним доказом їхнього ініціювання керівництвом РФ", - йдеться у повідомленні ГУР.

Нагадаємо, раніше у розвідці повідомляли, що у військовослужбовців Російської Федерації на території окупованого Донбасу вилучають документи, які можуть вказувати на їх російське громадянство.