ua en ru

Росія готова знизити ціну на газ для України, - Путін

Росія готова знизити ціну на газ для України, - Путін Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Росія готова знизити ціну на 25%

Російська Федерація готова знизити ціну на газ для України за умови прямих поставок. Про це заявив президент Росії Володимир Путін під час виступу за підсумками саміту БРІКС.

Як повідомив російський президент, за умови прямих поставок ціна на газ для України може бути зменшена на 25 відсотків.

"Ми готові працювати з Україною і щодо транзиту нашого газу до Європи і щодо поставок самого газу в Україну за ціною, нижчою ніж Україна отримує російський газ по реверсу з боку Європи. Я хочу щоб всім було зрозуміло, що неможливий ніякий реверс. Якщо ми будемо напряму поставляти газ в Україну, ми готові навіть знизити ціну до 20 і навіть 25 відсотків", - заявив Путін.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Москва не планує відмовлятися від транзиту газу через Україну навіть при наявності альтернативних маршрутів. У Кремлі наголосили, що продовження транзиту газу необхідне для самої України.

Також РБК-Україна писало, що за словами голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, російський "Газпром" з через політичні мотиви може не підписати з Україною контракт на транзит газу після 1 січня 2020 року. Коболєв додав, що Україна готова до такого сценарія.

Крім того, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що на переговорах з Російською Федерацією Україна вимагатиме укладення довгострокового контракту на транзит газу. Гончарук наголосив, що українська сторона робить все можливе для підписання такої угоди в максимально короткі терміни.