ua en ru

У Росії зарубіжні ЗМІ зобов'яжуть маркувати свою продукцію позначкою "іноземний агент"

У Росії зарубіжні ЗМІ зобов'яжуть маркувати свою продукцію позначкою "іноземний агент" Фото: Держдума (MarioLight, flickr)

Якщо ЗМІ не будуть підкорятися нормам закону, то вони просто не зможуть працювати в Росії

У Державній Думі Російської Федерації заявили, що в разі прийняття закону про іноземних агентів всі зарубіжні засоби масової інформації зобов'яжуть маркувати свою продукцію спеціальною позначкою. Про це заявив голова комісії з розробки законопроекту, заступник голови Державної думи Федеральних зборів РФ VII скликання Петро Толстой, пише російське видання Meduza.

Якщо ЗМІ не будуть підкорятися нормам закону, то вони просто не зможуть працювати в Росії. Згідно з новим законом, іноземними агентами можуть бути визнані ЗМІ, які мають зарубіжну реєстрацію, незалежно від того - отримують вони фінансування від іноземних урядів або отримують інші засоби від інших джерел.

Крім того, в законі прописано, що фінансування також може надходити від іноземних джерел через російську компанію. Чи є те чи інше ЗМІ іноземним агентом, буде вирішувати російський Мін'юст.

Нагадаємо, раніше в Держдумі Російської Федерації назвали, які засоби масової інформації можуть потрапити під дію закону про іноземних агентів.