ua en ru

У Держдумі розповіли, які ЗМІ можуть оголосити іноземними агентами

У Держдумі розповіли, які ЗМІ можуть оголосити іноземними агентами Фото: Держдума (navalny.feldman.photo)

Нововведення дозволяють оголосити іноземними агентами ті ЗМІ, які фінансують закордонні уряди

У Державній Думі Російської Федерації назвали, які засоби масової інформації можуть потрапити під дію закону про іноземних агентів. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Так, заступник керівника фракції "Єдиної Росії" Андрій Ісаєв сказав, що під дію закону про ЗМІ-іноагентів можуть потрапити "Радіо Свобода", Deutsche Welle, CNN і "Голос Америки".

За словами депутата, Держдума прийняла рішення внести поправки в закон про іноземних агентів також в закон про ЗМІ. Ці поправки дозволяють оголосити іноземними агентами ті ЗМІ, які фінансують закордонні уряди. На думку депутатів, ці уряди активно втручаються у виборчий процес в Росії.

Також відомо, що на вимогу прокуратури пройшов перше читання законопроект про небажаних організаціях, поправки до якого дозволяють поза судовим розглядом заблокувати матеріали в Інтернеті. Не виключається, що в цей законопроект можуть впровадити і положення про іноземні ЗМІ.

Нагадаємо, в кінці попереднього тижня Держдума заявила, що може ввести обмеження проти американських журналістів у Росії у відповідь на дії США щодо телеканалу Russia Today - Мін'юст США зобов'язав телеканал зареєструватися в реєстрі іноземних агентів.