ua en ru

В Росії відкрили ще дві кримінальні справи проти українських військових

В Росії відкрили ще дві кримінальні справи проти українських військових Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Українських військових звинувачують у застосуванні заборонених методів війни

Слідчий комітет Російської Федерації відкрив ще дві кримінальні справи на українських військових. Про це заявляє прес-служба Слідчого комітету Російської Федерації.

"Характерний почерк здійснення злочинів, в результаті яких гинуть люди, які не хочуть визнавати легітимність діючої влади в Україні, та інші дані, отримані слідством, послужили підставою для відкриття ще двох кримінальних справ щодо поки не встановлених осіб з числа військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема Слідчий комітет звинувачує українських військових у нібито навмисному обстрілі пасажирського автобуса 21 січня, в якому були мирні жителі. А також в артилерійському обстрілі інфраструктурних об'єктів в окупованому Докучаєвську, в результаті якого, за даними відомства, поранені 5 людей.

Також в повідомленні йдеться про те, що в Росії продовжують розслідувати кримінальні справи, в яких Україну звинувачують у використанні заборонених методів ведення війни на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Російській Федерації відкрили нові кримінальні справи проти українських військових, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі. Їх підозрюють у нібито обстрілах Донецька та Саханки. В цілому, російська сторона розслідує більше двохсот справ, пов'язаних з подіями в Україні, починаючи з 2014 року.