ua en ru

Росія не буде вести дистанційний моніторинг виборів президента США

Росія не буде вести дистанційний моніторинг виборів президента США Фото: Елла Памфілова

РФ не отримувала прямого запрошення від США щодо моніторингу

Центральна виборча комісія Російської Федерації не буде вести дистанційний моніторинг виборів президента США, які заплановані на 8 листопада. Про це заявила голова ЦВК РФ Елла Памфілова, повідомляє ТАСС.

"Я хотіла б спростувати, дезавуювати вислів мого колеги по ЦВК Лихачова Василя Миколайовича про те, що ЦВК нібито буде вести якийсь дистанційний моніторинг виборів у США...Не буде ЦВК, ЦВК не приймав такого рішення і не збирається цього робити...Оскільки у нас не було прямого запрошення від наших партнерів в США, тому ми не відгукнулися", - заявила вона.

При цьому Памфілова зазначила, що "у світлі того, що неодноразово звучить у запалі передвиборчих битв в США, що Росія якимось чином намагається впливати на вибори, напевно, наша неучасть це доказ того, що ми жодним чином не хочемо впливати, щоб не було ще додаткових звинувачень у тому, що ми намагаємося впливати і навіть через спостереження".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія пропонувала направити своїх спостерігачів на вибори президента в США. Разом з тим, відповідні пропозиції росіян вже відхилили як мінімум в трьох американських штатах.