ua en ru

Росспоживнагляд готовий вести діалог про кондитерську продукцію України

Федеральна служба РФ з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) в черговий раз підтверджує свою позицію про готовність вести конструктивний діалог у рамках діючих у Росії вимог щодо якості та безпеки кондитерської продукції.

Федеральна служба РФ з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) в черговий раз підтверджує свою позицію про готовність вести конструктивний діалог у рамках діючих у Росії вимог щодо якості та безпеки кондитерської продукції. Про це йдеться в заяві російського відомства, опублікованій сьогодні після того, як Міністерство аграрної політики і продовольства (Мінагрополітики) України піддало критиці позицію російської сторони в питанні про допуск на ринок РФ продукції українського виробника кондитерських виробів Roshen.

У Росспоживнагляді нагадали, що на прохання Мінагрополітики група експертів провела в Україні інспекції фабрик кондитерської корпорації Roshen.

"За результатами інспекції виявлено, що кондитерська продукція фабрик Roshen виготовляється на підставі скасованих у Російській Федерації нормативних документів, які не відповідають сучасним вимогам за показниками мікробіологічної безпеки і якості продукції", - йдеться у прес-релізі.

Крім того, забезпечення кондитерських фабрик молочною сировиною здійснюється з молокопереробних підприємств Вінницької області, не допущених до поставок у РФ.

Виробничий контроль сировини та готової продукції на фабриках Roshen не забезпечує гарантії їх якості та безпеки, зазначають у Росспоживнагляді.

"Разом із тим, служба заявила свою позицію щодо можливості подальшого інспектування за умови належного забезпечення ходу перевірочних заходів. Реакція Мінагрополітики України, яка послідувала на цю заяву, переконує службу в раніше висловлених побоюваннях у небажанні конструктивного діалогу. Незважаючи на це, Росспоживнагляд у черговий раз підтверджує свою позицію про готовність вести конструктивний діалог у рамках діючих у Російській Федерації вимог щодо якості та безпеки кондитерської продукції", - наголосили в російському відомстві.

Нагадаємо, раніше сьогодні в Мінагрополітики заявили, що висновки інспекції Росспоживнагляду щодо продукції українського виробника кондитерських виробів Roshen є безпідставними.

Напередодні Росспоживнагляд виявив "принципові проблеми" на фабриках Roshen в Україні.