ua en ru

"Роскосмос" виграв суд у справі про арешт у Франції активів космічних підприємств РФ

"Роскосмос" виграв суд у справі про арешт у Франції активів космічних підприємств РФ Фото: "Роскосмос" виграв суд у справі про арешт у Франції активів космічних підприємств РФ

Раніше Франція заарештувала активи космічних підприємств РФ на 700 млн доларів

Суд Великої інстанції м. Еврі (Франція) виніс вердикт на користь російської державної корпорації "Роскосмосу" у рамках справи про арешт коштів, що належать йому, з боку кіпрської офшорної компанії Veteran Petroleum, яка є одним з акціонерів ЮКОСа. Про це повідомляє прес-служба "Роскосмосу".

Як повідомляється, мова йде про ті кошти, які сплачувалися компанією Arianespace російській стороні за роботи, здійснені в рамках програми "Союз" в ГКЦ".


Також зазначається, що у січні 2016 року вже було винесено аналогічне рішення щодо арешту, здійсненого іншим кіпрським акціонером ЮКОСа - компанією Hulley Enterprises.

"Це дійсно важлива віха у судовій тяганині навколо ділових відносин між Arianespace і Роскосмосом. Разом з тим, вважаю, що партнерам не слід розслаблятися: існують інші компанії - акціонери ЮКОСа. Звичайно, маючи два позитивних прецеденти на руках, боротися з ними значно простіше. Однак не можна виключати й того, що опоненти Arianespace і Роскосмосу керуються не тільки бажанням перемогти і отримати гроші, але і завдати максимально можливий збиток до вигоди інших гравців на ринку космічних запусків", - заявив ззаступник генерального директора російської державної корпорації "Роскосмос".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російські державні активи, заарештовані у Франції по справі ЮКОСа, включають 400 млн доларів, що підлягають сплаті супутниковим оператором Eutelsat на адресу ФГУП "Космічний зв'язок", і 300 млн доларів, які компанія Arianespace повинна заплатити "Роскосмосу".