ua en ru

Робоча група ВР може підготувати законопроект щодо Тимошенко до 21 листопада, - ПР

У час, що залишився до четверга, 21 листопада, парламентська робоча група (РГ) з напрацювання варіантів законопроекту про можливе лікування засуджених за кордоном впритул наблизиться і, можливо, встигне розробити відповідний документ. Про це сьогодні заявила народний депутат із фракції Партії регіонів Інна Богословська.

У час, що залишився до четверга, 21 листопада, парламентська робоча група (РГ) з напрацювання варіантів законопроекту про можливе лікування засуджених за кордоном впритул наблизиться і, можливо, встигне розробити відповідний документ. Про це сьогодні заявила народний депутат із фракції Партії регіонів Інна Богословська (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Богословської, за час, що залишився до четверга, і за вівторок, 19 листопада, члени РГ впритул наблизяться до вирішення даного питання, тому й не виключено, що вже в четвер він буде внесений на розгляд до сесійної зали.

На питання про те, чи готові в ПР проголосувати за даний законопроект з урахуванням внесених її членами виправлень, Богословська відповіла позитивно, наголосивши, що якщо консенсус буде досягнутий, то й документ буде проголосований усіма учасниками.

Робоча група ВР може підготувати законопроект щодо Тимошенко до 21 листопада, - ПР

Раніше Богословська заявляла про те, що законопроект про лікування засуджених за кордоном може бути підготовлений до голосування на засіданні робочої групи у вівторок.

Зі слів нардепа від ПР, питання компенсації завданих засудженим збитку буде одним з найгостріших під час обговорення на робочій групі.

Додамо, що сьогодні у стінах парламенту з'явився сьомий законопроект про лікування ув'язнених за кордоном. Він був прийнятий парламентською РГ до розгляду. Даний законопроект підготовлений правозахисниками і внесений фракцією "Удар".

Робоча група ВР може підготувати законопроект щодо Тимошенко до 21 листопада, - ПР

Нагадаємо, раніше в понеділок робоча група ВР щодо Тимошенко погодилася не зараховувати час лікування за кордоном у термін ув'язнення.

Також РГ одноголосно підтримала пропозицію про те, щоб в'язень, який перебуває на лікуванні за кордоном, міг бути повернений до відбування покарання в Україну в разі порушення ним умов лікування за кордоном.

Робоча група ВР може підготувати законопроект щодо Тимошенко до 21 листопада, - ПР

У понеділок близько 20:00 у засіданні РГ було оголошено перерву до вівторка, 19 листопада. Як заявив керівник групи, народний депутат із фракції ПР Геннадій Васильєв, час початку чергового засідання РГ буде оголошено пізніше.