ua en ru

РФ забороняє ввезення з США, ЄС, Канади, Австралії та Норвегії м'яса, риби, молока, сирів, овочів і фруктів

Росія забороняє на рік ввезення на свою територію з США, країн Євросоюзу, Канади, Австралії та Норвегії м'яса, риби, молока, сирів, овочів і фруктів.

Росія забороняє на рік ввезення на свою територію з США, країн Євросоюзу, Канади, Австралії та Норвегії м'яса, риби, молока, сирів, овочів і фруктів. Про це мовиться в переліку, опублікованому на сайті уряду РФ.

Таким чином, уряд РФ реалізував указ російського Президента Володимира Путіна від 6 серпня "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів у цілях забезпечення безпеки Російської Федерації".

Зокрема, заборонено ввіз м'яса великої рогатої худоби, свіжого чи охолодженого м'яса великої рогатої худоби, заморожене, свинини свіжої, охолодженої або замороженою, м'яса та харчових субпродуктів свійської птиці, свіжих, охолоджених або заморожених м'яса солоного, в розсолі, сушеного чи копченого, риби і ракоподібних, молюсків та інших водних безхребетних, молока і молочної продукції, овочів, їстівних коренеплодів та бульбоплодів, фруктів і горіхів, ковбас і аналогічних продуктів із м'яса, м'ясних субпродуктів чи крові; готових харчових продуктів, виготовлених на їх основі, готових продуктів, включаючи сири і сир на основі рослинних жирів, а також молоковмісних продуктів на основі рослинних жирів.

При цьому виключення потрапили товари, призначені для дитячого харчування.

Глава уряду Дмитро Медведєв підписав 7 серпня відповідну постанову, яка набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Примітно, що санкції не торкнулися Японії, хоча, згідно з указом Путіна, вони повинні були стосуватися країн, які ввели санкції відносно РФ.

Крім того, санкції не торкнулися України.