ua en ru

У РФ заблокували сайт Українського кризового медіа-центру

У РФ заблокували сайт Українського кризового медіа-центру Фото: Роскомнадзор зобов'язав власника сайту видалити інформацію, яка стала причиною введення обмежень

Підставою для введення обмежень став матеріал по торішньому брифінгу по громадській блокаді Криму

У Росії Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор) заблокувала доступ до сайту Українського кризового медіа-центру (УКМЦ). Про це говорится у відповідній заяві на сайті організації.

Підставою для введення обмежень став матеріал по брифінгу голови Меджлісу кримських татар Мустафи Джемілєва, політиків Рефата Чубарова і Ленура Іслямова на тему громадської блокаду Криму, який був опублікований 8 вересня 2015 року.


З бази даних Роскомнадзора випливає, що ініціатором блокування виступила Генпрокуратура Росії. Відомство визнало, що в прес-релізі містяться "заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі у масових заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку".

Також Роскомнагляд зобов'язав власника сайту видалити інформацію, яка стала причиною введення обмежень. Адміністрація української організації, у свою чергу, заявила, що відповідну вимогу виконувати відмовляється і ніяких публікацій видаляти з сайту не буде.

"Називаючи заяви лідерів кримськотатарського народу "екстремістськими", Генеральна прокуратура Російської Федерації повинна не забувати, що РФ анексувала батьківщину корінного народу Криму, порушивши низку норм міжнародного законодавства", - йдеться в заяві.

В даний час сайт продовжує працювати, доступ до нього не обмежений. Сторінка публікації, що стала причиною претензій російського уряду, недоступна і, як випливає з повідомлення, внесена в реєстр заборонених на території Росії. Про дату набрання розпорядження про повне блокування поки невідомо.

Нагадаємо, російський суд залишив кримського політв'язня Костенко під вартою.