ua en ru

Російський суд залишив кримського політв'язня Костенко під вартою

Російський суд залишив кримського політв'язня Костенко під вартою Фото: кримчанина Костенко залишили під вартою

Костенко не замінили покарання через те, що він нібито схильний до втечі

Кірово-Чепецький районний суд Кіровської області Російської Федерації відмовив кримському політв'язню Олександру Костенку в заміні покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років на більш м'яке. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив його адвокат Дмитро Сотників.

"Причина не пов'язана з законом. Відповідно до роз'яснень Верховного Суду РФ перелік підстав для відмови є вичерпним, і в нього не входить перебування на спеціальному обліку", - написав Сотників.


Він заявив, що Костенко не замінили покарання через те, що він нібито схильний до втечі.

"На наш погляд, підставою для відмов у ст. 79, ст. 80 КК РФ служить те, що Костенко не йде на контакт з органами ФСБ, чого вони дуже сильно від нього домагаються", - зазначив адвокат.

За його словами, рішення суду буде оскаржено.

Також Сотників додав, що Костенко, як і раніше, має потребу в протезуванні ліктьового суглоба руки.

"Лікарі запевняють, що операція можлива в плановому порядку, після відсидки. Але наскільки це так, доводиться судити тільки за документами, складеними цими лікарями", - підкреслив адвокат.

Отже, тепер довгоочікуваний пост про Олександра Костенка. 19.08.2016 йому було відмовлено в заміні покарання у вигляді позбавлення...

Опубліковано Dmitriy Sotnikov 21 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кримський політв'язень Олександр Костенко ризикує втратити руки, зламаною йому при затриманні.