ua en ru

РФ стягує війська на кордоні з Україною для швидкого перекидання сил бойовикам, - розвідка

РФ стягує війська на кордоні з Україною для швидкого перекидання сил бойовикам, - розвідка Фото: бойовиків оперативно готові укомплектувати кадровими військовими РФ (УНІАН)

Російська Федерація продовжує нарощувати бойові можливості бойовиків на Донбасі. Зараз Росія стягує кадрових військових ближче до українського кордону, щоб у разі необхідності оперативно перекинути сили бойовиків.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією ГУР, з початку квітня здійснюється доукомплектування бойових підрозділів Південного військового округу Збройних сил РФ (Ростовська область) за рахунок прибуття у відрядження на невизначений термін військових зі складу Західного, Центрального і Східного військових округів.

"Таким чином командування противника збільшує постійний резерв для можливості швидкого доукомплектування першого і другого армійських корпусів кадровими російськими військовослужбовцями", - повідомили в розвідці.

При цьому в Міноборони зазначають, що на Донбасі зростає кількість втрат серед російських окупантів в результаті недотримання заходів безпеки при поводженні зі зброєю та боєприпасами.

"Так, 4 квітня в одному із з'єднань противника загинули двоє російських військовослужбовців і один отримав важке поранення в результаті вибуху мін, які зберігалися з порушенням заходів безпеки", - додали в ГУР.