ua en ru

РФ скликає Радбез ООН під приводом 4 річниці підписання мінських угод

РФ скликає Радбез ООН під приводом 4 річниці підписання мінських угод Фото: засідання Радбезу ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Ніколенко називає скликання черговою "димовою завісою" Росії

Російська Федерація ініціювала скликання 12 лютого засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні під приводом четвертої річниці підписання мінських угод. Про це заявив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, справжня мета скликання - відволікти увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці агресії проти України.

"Нам відомо, що Російська Федерація звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати 12 лютого засідання Радбезу щодо ситуації в Україні. Задекларований привід - четверта річниця підписання мінських домовленостей", - розповів дипломат.

Він зазначив, що російська ініціатива є черговою "димовою завісою", що має на меті відволікти увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення російської агресії проти України на спеціальному засіданні Генеральної Асамблеї ООН 20 лютого, присвяченому 5-й річниці початку конфлікту.

"Якщо російська сторона так палко переймається мінськими домовленостями, то чому досі не виконала жодного із пунктів цих документів? Чому російська делегація в ООН не скликала засідання Радбезу, коли підтримувані нею маріонетки сотні разів порушували режими припинення вогню, обстрілювали житлові квартали Маріуполя, Пісків чи Авдіївки, або її бандитські формування блокували роботу спостерігачів ОБСЄ, в тому числі шляхом знищення БПЛА моніторингової місії?" - наголосив він.

Нагадаємо, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що між Російською Федерацією і Україною немає ніякої війни, але Москва не може позитивно оцінити відносини між двома країнами.

Раніше Пєсков заявив, що ймовірність того, що ситуація на Донбасі з часом перетвориться на заморожений конфлікт, залежить від результатів виборів в Україні.