ua en ru

В РФ відбудеться суд над матір'ю-одинаком за проукраїнські "лайки" у соцмережі

В РФ відбудеться суд над матір'ю-одинаком за проукраїнські "лайки" у соцмережі Фото: у Росії жінці за проукраїнські репости загрожує 4 роки позбавлення волі

Жінці загрожує до чотирьох років позбавлення волі

У російському Єкатеринбурзі відбудеться суд над матір'ю-одиначкою, яку звинувачують у пособництві тероризму у вигляді розміщення на своїй сторінці в соціальній мережі матеріалів, пов'язаних з кризою в Україні, передає "Настоящее время".

Повідомляється, що Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії вважає матеріали Катерини Вологженінової екстремістськими.

Як передає "Настоящее время", росіянка зацікавилася темою української кризи влітку 2014 р., шукала альтернативу офіційній російській інформації, читала матеріали і репостила їх. Пізніше під приводом ремонту кабелю до її хати вдерлися з обшуком, вилучили комп'ютер, планшет, телефон. І отримала листа зі звинуваченнями

"У розпалюванні ненависті до соціальних груп, ополченців-добровольців з Росії, які воюють на боці ополчення, до представників влади в сучасній Росії", - зазначила Вологженинова.

Адвокат упевнений, що справа сфабрикована. Але, за даними прокуратури, автори деяких матеріалів, які "лайкала" і репостила підозрювана, визнані в Росії екстремістськими. І за інтернет-солідарність з їх думкою, забороненою в Росії, можна сісти на 4 роки.

"Саме їх копіювання, розміщення посилань на дані матеріали - вже є злочином, відповідно, за вчинення даного злочину жінка і притягнута до кримінальної відповідальності", - заявила старший помічник прокурора Свердловської області Марина Канатова.

Нагадаємо, в Росії 73-річного українця засудили до 6 років в'язниці за шпигунство.