ua en ru

РФ зняла обмеження на перебування українців з окупованого Донбасу

РФ зняла обмеження на перебування українців з окупованого Донбасу Фото: РФ зняла міграційні обмеження для українців з ОРДЛО (колаж РБК-Україна)

Реєстрацію будуть продовжувати за місцем знаходження громадян

Росія зняла обмеження на термін перебування на своїй території для українців, які приїхали з територій, підконтрольних бойовикам ЛДНР. Про це йдеться на офіційному сайті голови комітету Держдуми РФ у справах СНД Костянтина Затуліна.

За його словами, в міграційні органи РФ було розіслано наказ Міністерства внутрішніх справ країни, на місці продовжувати жителям ОРДЛО міграційний облік.

"В результаті наполегливих звернень...до Головного управління з питань міграції МВС Росії від керівництва цього відомства отримана інформація про те, що всім міграційним органам на місцях розіслано додаткова вказівка не поширювати на громадян України, які прибули з території ЛНР/ДНР правило міграційного обліку. Таким чином, для них зберігається можливість продовжувати міграційний облік", - повідомив Затулін.

Варто відзначити, що зараз у Росії для іноземних громадян, які можуть приїжджати на територію РФ без візи, встановлено обмеження терміну перебування не більше 90 днів підряд.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що РФ запровадить візовий режим з Україною у відповідь на аналогічні дії Києва