ua en ru

РФ систематично і послідовно прагне дестабілізувати Європу, - Міноборони Польщі

РФ систематично і послідовно прагне дестабілізувати Європу, - Міноборони Польщі Фото: міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич

Рівень озброєння Росії та агресивності її дій є безпрецедентними

Російська Федерація систематично і послідовно прагне дестабілізувати Європу. Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич, повідомляє "Польське радіо".

"Рівень озброєння Росії та агресивності її дій, особливо в останній період, є безпрецедентним і перевищив межі нормального політичного аукціону...Треба усвідомлювати, що Росія систематично і послідовно прагне дестабілізувати Європу, дестабілізувати політичний порядок в Європі", - наголосив він, зазначивши при цьому, що Росії не треба боятися.

Також Мацєревич повідомив, що у відповідь на дії РФ у січні в Польщі планують розмістити американську танкову бригаду, яка, за словами міністра, є найсильнішою танковою бригадою США.

"Фальшивою тезою, яка не відповідає дійсності є те, що НАТО не відповідає в цій ситуації, що НАТО мовчить, що НАТО безсиле...Це, якраз, навпаки...Якщо хтось думає, що Північноатлантичний альянс безпорадний, що Сполучені Штати не в змозі відповісти, що НАТО в цілому не в змозі реагувати - то це не так. Були прийняті рішення, про які, півтора роки тому, ніхто навіть і не мріяв. Це постійна присутність НАТО на території Польщі, і в усьому східному фланзі, розташування в Польщі штаб-квартири, яка координуватиме всі ці сили", - зазначив він, додавши, що ніколи дотепер НАТО так рішуче не відповіло на агресивні дії Росії, як саме зараз.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вищий спецсуд відкрив справу за фактом збройної агресії РФ проти України.