ua en ru

Вищий спецсуд відкрив справу за фактом збройної агресії РФ проти України

Вищий спецсуд відкрив справу за фактом збройної агресії РФ проти України Фото: суд відкрив справу за фактом агресії РФ

Справу відкрито за заявою керівника проекту "Відкритий суд" Станіслава Батрина

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ прийняв рішення відкрити провадження у справі про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації проти України. Про це йдеться в постанові суду від 21 жовтня 2016 року.

"Відкрити касаційне провадження у справі про встановлення факту збройної агресії проти України, заінтересовані особи: Служба безпеки України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство юстиції України, Генеральна прокуратура України, Адміністрація президента України, Антитерористичний центр при Службі безпеки України, посольство Російської Федерації в Україні", - йдеться в ухвалі суду.

Як зазначається на сайті проекту "Відкритий суд", рішення відкрити провадження у справі було прийнято за заявою керівника проекту Станіслава Батрина про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації проти України.

Повідомляється, що 12 травня 2016 року Шевченківський районний суд міста Києва постановив рішення про відмову в задоволенні заяви Батрина, зазначивши, що даний факт є загальновідомий і не впливає на права громадянина. Апеляційний суд міста Києва відмовився скасовувати дане рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами Порошенка, Україна зупинила агресора тільки на "голому ентузіазмі".