ua en ru

Найманці ПВК "Вагнер" зізналися у своїх військових злочинах

Найманці ПВК "Вагнер" зізналися у своїх військових злочинах Ілюстративне фото (kmu.gov.ua)

Бойовики у деталях підтвердили інформацію СБУ

Найманці так званої приватної військової компанії "Вагнер" зізналися у своїх військових злочинах. Про це повідомляє прес-служба головного управління Служби безпеки України (СБУ).

"Черговим беззаперечним доказом злочинної діяльності ПВК "Вагнера" в Україні, який буде долучений до матеріалів кримінальної справи, є зізнання самих найманців, які у деталях підтверджують інформацію СБУ", - йдеться у повідомленні.

У тому числі, до матеріалів справи додано інтерв'ю бойовика групи "Вагнер" у російському виданні "Ридиус", в якому він розповів про свою участь в Збройних конфліктах на Донбасі.

Зокрема повідомляється, що СБУ провела кілька спеціальних брифінгів, де послідовно доводила з конкретними фактами, датами, цифрами та прізвищами шлях "вагнерівців" в Україні: від Луганського аеропорту в червні-серпні 2014 року до боїв під Дебальцевим у січні-лютому 2015 року.

Також голова СБУ Василь Грицак зазначав, що "правда про злочини РФ в Україні та світі - це жах для вищих політичних і військових керівників Росії, адже лава підсудних нового Нюрнберзького трибуналу стає для них все ближче, а параноя та нічні кошмари все частішають".

Нагадаємо, 19 квітня 2018 року СБУ оприлюднила список найманців так званої приватної військової компанії "Вагнер", яких було таємно доставлено з Владивостока (РФ) до Сирії на ракетному крейсері "Варяг" військово-морського флоту Росії.