ua en ru

РФ розміщує єврооблігації трьома траншами: обсяг 5 - і 10-річного - 2 млрд дол., 30-річного - 3 млрд дол., - джерело

РФ розміщує єврооблігації трьома траншами: обсяг п'яти-та 10-річного - 2 млрд дол., 30-річного - 3 млрд дол. Про це РБК повідомило джерело в банківських колах.

Нагадаємо, про те, що Росія планує розмістити суверенні євроооблігацій в середині поточного тижня, стало відомо з неофіційних джерел 26 березня ц.р. "Ми очікуємо, що книга заявок буде закрита в середу або четвер", - сказав тоді представник однієї з фінансових компаній, знайоме з деталями розміщення.

Єврооблігації розміщуються трьома траншами з термінами обігу 5, 10 і 30 років. До початку збору заявок (19-27 березня) Міністерство фінансів проводило зустрічі з інвесторами із США і Великобританії.

У лютому 2012 р. заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак повідомляв, що road-show суверенних єврооблігацій РФ, швидше за все, почнеться не раніше середини березня 2012 р. Тоді ж він відзначив, що валютою розміщення, швидше за все, буде долар. За словами Сторчака, обсяг розміщення поки не визначений. Говорячи про road-show, заступник голови Мінфіну РФ відзначив, що воно буде проводитися в таких традиційних європейських центрах, як Лондон, Франкфурт, а також мінімум в трьох точках у США і двох точках в Азії - Токіо і Сінгапурі.

Нагадаємо, 26 грудня 2011 р. Сторчак повідомив, що Міністерство фінансів РФ відібрало 5 банків - організаторів розміщення російських суверенних єврооблігацій в I кварталі 2012 р. У число відібраних кредитних організацій увійшли Citibank, Deutsche Bank, BNP Paribas, ВТБ і Сбєрбанк.

Він нагадав, що обсяг запозичень РФ на зовнішніх ринках на 2012 р. запланований у розмірі до 7 млрд дол.