ua en ru

РФ не піде в наступ на Донбасі, щоб не підвищувати рейтинги Порошенка, - Волкер

РФ не піде в наступ на Донбасі, щоб не підвищувати рейтинги Порошенка, - Волкер Фото: Порошенко і Волкер (president.gov.ua)

Українці можуть посилити підтримку Порошенка у випадку зростання російської агресії, вважає Волкер

Російська Федерація (РФ) не піде у наступ на Донбасі, аби не підвищувати рейтинги і популярність президета України Петра Порошенка перед виборами 2019. Про це сказав спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає РБК-Україна із посиланням на "Голос Америки"

Під час виступу в четвер, 18 жовтня, в аналітичному центрі Atlantic Councilу Вашингтоні Волкер зазначив, що посилення напруження на сході України могло би сприяти зростанню з боку громадян підтримки президента Порошенка.

"На мою думку, це останнє чого Росія хотіла би зараз, напередодні виборів (президента України у 2019 році, - ред.)", - заявив Курт Волкер.

Зокрема, він додав, що "Росія отримала би значно сильніший спротив від України, якби пішла на це".

Нагадаємо, за словами Волкера, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підтримує розбудову американської зовнішньої політики щодо Росії з позиції сили. А сподівання росіян на підтримку з боку адміністрації Трампа виявились помилковими.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України також заявив, що Сполучені Штати будуть вводити нові санкції проти Росії "раз в місяць-два".