ua en ru

США будуть посилювати санкції проти Росії кожні пару місяців, - Волкер

США будуть посилювати санкції проти Росії кожні пару місяців, - Волкер Фото: Курт Волкер (РБК-Україна, Віталій Носач)

США намагаються збільшити тиск на Росію з метою врегулювання ситуації на Донбасі

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер під час конференції аналітичного центру Atlantic Council заявив, що Сполучені Штати будуть вводити нові санкції проти Росії "раз в місяць-два". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Atlantic Council.

"США намагаються збільшити тиск, який чинять на Росію, щоб змусити її вести переговори про врегулювання (ситуації на Донбасі, - ред.). Це включає збереження санкцій США, а також періодичне посилення цих санкцій з плином часу", - повідомив він.

За його словами, США будуть вводити додаткові санцкії щодо Росії кожен місяць або два.

Волкер вважає, що шанси на врегулювання конфлікту на Донбасі за останній час зменшилися через дії Росії. Також він додав, що Сполучені Штати тісно співпрацюють у питанні санкцій зі своїми європейськими союзниками.

Нагадаємо, сьогодні перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що війна на Донбасі не закінчитися, поки винні не будуть притягнуті до відповідальності. За його словами, з початку 2018 року 39 мирних жителів загинули, ще 166 отримали поранення.

Крім того, раніше Хуг заявив, що з початку 2018 року на Донеччині загинули або були поранені внаслідок ведення військових дій 28 дітей. За його словами, останнім часом кількість загиблих дітей на Донбасі істотно збільшилася.