ua en ru

РФ планує відновити в Криму станцію попередження про ракетний напад

РФ планує відновити в Криму станцію попередження про ракетний напад Фото: станція не експлуатувалася більше 10 років

Об'єкт зможе фіксувати запуски як балістичних, крилатих, так і гіперзвукових ракет з акваторії Чорного і Середземного морів

Міноборони РФ відновить радіолокаційну станцію системи попередження про ракетний напад (СПРН) "Дніпро", розташовану під Севастополем. Про це пише газета "Известия" з посиланням на джерело в російському військово-промисловому комплексі.

За даними видання, модернізований об'єкт зможе фіксувати запуски як балістичних, крилатих, так і гіперзвукових ракет з акваторії Чорного і Середземного морів, що забезпечить захист території Росії на південному і південно-східному напрямах, пише видання з посиланням на джерело у військово-промисловому комплексі.


"Міноборони було запропоновано два варіанти відновлення станції СПРН під Севастополем. Перший — дорогий: будівництво станції з нуля з використанням технологій, що застосовуються в нових станції СПРН типу "Воронеж". Нова РЛС отримала ім'я "Воронеж-С" (С — сантиметрова). Саме на ньому наполягають військові. Другий — більш дешевий, передбачає встановлення на об'єкті обладнання, що залишилося від недобудованої в радянський час аналогічної севастопольської станції "Дніпро" під Іркутськом — в рамках економії бюджетних коштів він зараз краще", — наводить газета слова джерела.

Наголошується, що ця станція не експлуатувалася більше 10 років, поки повністю не прийшла в непридатність.

Нагадаємо, раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров повідомив, що в окупованому Російською Федерацією Криму проводять вербування молодих кримських татар для навчання у вищих навчальних закладах ФСБ.