ua en ru

У РФ почалася раптова перевірка боєготовності військ Південного військового округу

У РФ почалася раптова перевірка боєготовності військ Південного військового округу Фото: Сергій Шойгу

В ході перевірки буде оцінена готовність авіації і сил ППО до відбиття ударів повітряного противника і захисту важливих об'єктів

У Росії сьогодні вранці, 8 лютого, почалася раптова перевірка боєготовності у військах Південного військового округу і окремих з'єднаннях Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації. Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передає "Інтерфакс".

"У відповідності з рішенням Верховного головнокомандувача (президента Росії Володимира Путіна - ред.) сьогодні з п'яти годин ранку війська Південного військового округу, окремі з'єднання Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації наводяться в бойову готовність "Повна". З цього часу ми приступили до раптової перевірки бойової готовності військ на Південно-західному стратегічному напрямку", - заявив Шойгу.

За його словами, в ході перевірки буде оцінено ступінь готовності Південного військового округу до реагування на кризові ситуації різного характеру. Крім того, необхідно перевірити готовність авіації і сил ППО до відбиття ударів повітряного противника і захист важливих військових та державних об'єктів.

Нагадаємо, заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що переговори між Росією і США про скорочення ядерних озброєнь не представляються можливими.

Раніше також повідомлялося, що бойовики отримали завдання максимально посилити бойову активність.

"У рамках підготовки до анонсованого засідання робочої групи в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ щодо врегулювання ситуації на Донбасі бойовики проросійських НВФ отримали завдання від своїх кремлівських кураторів провести максимальне посилення бойової активності по всій лінії дотику з максимальним застосуванням забороненої зброї та диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.