ua en ru

РФ і НАТО не змогли домовитися щодо вирішення конфлікту в Україні

В ході спільного засідання в Брюсселі 2 травня Російська Федерація і НАТО не змогли виробити спільного рішення по врегулюванню конфлікту в Україні.

В ході спільного засідання в Брюсселі 2 травня Російська Федерація і НАТО не змогли виробити спільного рішення по врегулюванню конфлікту в Україні. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

За словами генсека НАТО Андерса Фога Расмуссена, позиції Північноатлантичного альянсу і Росії щодо ситуації в Україні "розходяться фундаментальним чином", в тому числі в оцінці причин кризи та можливостей його врегулювання.

Засідання в Брюсселі було ініційоване Росією в зв'язку з загостренням положенням в східних областях України. За його підсумками офіційний представник Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску підкреслила, що обмін думками носив дуже відвертий характер.
За її словами, Фог Расмуссен закликав членів Ради "виробити рішення, яке б дотримувалася міжнародне право, в тому числі територіальну цілісність і суверенітет України".

Постпред Росії при НАТО Олександр Грушко закликав учасників засідання вимагати від Києва негайно припинити силову операцію на південно-сході країни, а також приступити до виконання Женевських домовленостей і "дорожньої карти" Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Крім того, російський дипломат заявив про "безпрецедентну активність НАТО поблизу російських кордонів.